Ten geleide Melkkefir website - Alles over melkkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ten geleide Melkkefir website

Melkkefir

Omdat er op Internet vrij weinig was terug te vinden over melkkefir en er ook nog eens allerlei indianenverhalen circuleerden, heb ik het op me genomen om al die versnipperde, vaak anderstalige informatie hier gestructureerd op te nemen.
Wat is het, wat kunt u ervan verwachten en ook, wat niet?
Mocht u tips hebben ter verbetering, of u hebt belangwekkende informatie die ook voor anderen interessant is, dan houd ik me aanbevolen.

Ik ben zelf een fanatiek kefirgebruiker (zowel melkkefir als waterkefir) en iedereen binnen ons gezin lust er wel “pap” van. Fanatiek omdat het EN bijzonder smakelijk is EN nog zeer gezond ook. De voordelen die wij al jaren ervaren, is dat je door de darmregulerende werking een goed werkende spijsvertering ondersteunt. En die spijsvertering staat aan de basis van uw verdere gezondheid.En aangezien het zeer smakelijk is en goed te combineren in allerlei recepten, is je eigen fantasie eigenlijk de enige "beperking". Op die wijze is het dan ook geen straf om het te eten (jawel, ook in eten, zoals bij het bakken van brood te gebruiken) of te drinken.

Qua smaak is er eigenlijk geen vergelijkbaar product. Smaak is natuurlijk heel lastig in woorden te vangen, maar als ik toch een poging mag wagen, het is:

  • Romig van smaak (zelfs bij gebruik van magere melk als basis!)

  • Licht tintelend (koolzuurgasontwikkeling)

  • Lichtzuur

  • Dikker dan melk, maar dunner dan yoghurt

  • Niet zoet


Wat het laatste betreft; melkkefir is van zichzelf suikervrij, maar kan natuurlijk altijd gezoet worden met een zoetmiddel naar smaak. Maar ook zonder smaakt het prima. Als u het combineert met vruchten, geeft dat voor de meesten al een voldoende zoete smaak.
Er zijn heel wat zuivelproducten in omloop, zoals drinkyoghurts. Maar daar zit standaard altijd suiker of een (minder gezonde) suikervervanger in. Met melkkefir bent u zelf "aan de bal" wat u er wel of niet aan toevoegt. Bovendien bevat melkkefir vele rechtsdraaiende melkzuurbacteriën in enorme hoeveelheden. Met recht een probioticum dus waar uw darmen helemaal gelukkig van worden.


Mocht u melkkefir eenmaal in bezit hebben, dan zou ik u willen vragen om er met liefde, zorg en aandacht voor te zorgen. Zodat iedereen die u weer van kefir voorziet, het best denkbare product in handen krijgt. Want daar mankeert het helaas nogal eens aan. Dit merken wij omdat we zelf regelmatig zo her en der wat kefir krijgen, of aanschaffen.
Gezondheid is een te serieus onderwerp, om met mindere of zelfs slechte kwaliteit genoegen te nemen. Er zijn dus wel wat aandachtspunten om rekening mee te houden, wat overigens niet ingewikkeld is. Iedereen kan het bereiden en per dag kost het niet meer dan 5 a 10 minuten.

U bent van harte uitgenodigd om rond te klikken op deze website, ideeën op te doen en er achter te komen of en wat kefir voor u of uw dierbaren kan betekenen.

Veel leesplezier!

Kefirdrank met de korrels in de zeef.
Het resultaat na het zeven. Heerlijke lobbige drank!
 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Bekijk statistieken