Hoofdmenu:
De verhoudingen die wij hier weergeven zijn gebaseerd op een verwerkingsduur van precies één dag. Doorsnee genomen moet u denken aan een verhouding van ongeveer 1 deel kefirkorrels op 8 delen melk. Hieronder ziet u een tabel met gewichten kefir en melk, o.b.v. de verschillende verhoudingen.
Welke verhouding u aanhoud heeft te maken met twee factoren:
Uw persoonlijke voorkeur
De temperatuur
Bij de temperatuur moet u er ook bij stil staan de nachttemperatuur ook invloed heeft. Zo koelt het in de winter meer en landuriger af, dan in de zomer. Dat vertaalt zich naar een andere verhouding. Vuistregel is: des te warmer het is, des te meer melk u gebruikt.
Verhouding kefir op melk (in grammen) |
||||||
Gewicht kefir |
1 op 7 |
1 op 8 |
1 op 9 |
1 op 10 |
1 op 11 |
1 op 12 |
15 |
105 |
120 |
135 |
150 |
165 |
180 |