Tips en trucs - Alles over melkkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Tips en trucs

Melkkefir > Tips
  • Afspoelen van kefirkorrels met melk: Dit kunt u doen om de volgende effecten te bereiken:- Voorkomt dat de substantie rond de kefirkorrels kaasachtig gaat worden en gaat klonteren.- Laat toch wat kefirsubstantie achter op de korrels waardoor deze toch goed doorstart.- De gebruikte melk kan ofwel opgedronken worden (is bijzonder schuimig en "light" van smaak. Houd het midden tussen kefir en melk). Maar ook kan de melk bij een volgende bereiding gevoegd worden.

  • Om klontjes van de kefirkorrels te verwijderen: Naast voorgaande tip kunt u ook een vergiet of siliconen zeef gebruiken, in ieder geval iets met wat grotere openingen dan een standaard kunststof zeef. Daardoor spoelen deze gemakkelijker weg.

  • Wilt u kwark of kefirkaas maken? Dat is heel eenvoudig. U hebt er een neteldoek, of kaasdoek voor nodig en spant deze over een beslagkom heen. Giet de kefirdrank op de kaasdoek en roer het voorzichtig door, waardoor veel vloeistof al door het doek heen loopt. Het restant zal binnen ongeveer één halve of hele dag doorlopen. Af en toe even doorroeren zodat het niet verstopt raakt. Voeg naar smaak peper, zout, citroen, knoflook of wat maar ook toe.De smaak is opvallend minder zuur. De vloeistof die is doorgelopen, is grotendeels helder van smaak en bestaat voor een groot gedeelte uit wei. Het is beduidend zuurder. Deze is ook als basis te gebruiken voor sladressing.Met de kefirkwark doet u ook uw hond of kat veel plezier, juist omdat het minder zuur is.

  • Uw tip misschien?


Hebt u geweldige tip, die wij nog niet kennen? Laat het ons a.u.b. weten
en u krijgt een gratis portie waterkefir toegestuurd.

 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Bekijk statistieken