Melkkefir voor dieren - Alles over melkkefir

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Melkkefir voor dieren

Melkkefir

Kun je melkkefir ook gebruiken voor dieren? Jazeker! De resulterende drank kan dan ook verdund worden met water, zodat de smaak niet te sterk/zuur is. Op die wijze krijgen honden/katten toch heel wat goede stoffen binnen. Ook kan het gemengd worden met het voer, of gewoon puur in de drinkbak.
Onze eigen honden drinken het puur en vinden het heerlijk. Zelfs de kefirkorrels zijn niet veilig voor ze. Soms valt er wel eens een van het aanrecht op de grond. Die ligt er niet lang!
Wij schotelen onze twee honden op regelmatige basis melkkefir voor. Ze zijn er gek op en het helpt hen ook om de basis voor hun gezondheid - hun spijsvertering - op nivo te houden. Zo heeft onze hollandse herder noodgedwongen een antibioticakuur moeten volgen, waarna zijn darmen volledig van slag waren. D.m.v. melkkefir trekt dat snel bij, of beter nog, wordt erger voorkomen.
Onze dierenarts adviseerde producten als Yakult en Actimel - op zich niets mis mee, op de suiker na natuurlijk voor een hond - maar ze was erg enthousiast om in plaats daarvan melkkefir te gebruiken.

De therapeutische werking is bij dieren hetzelfde als bij mensen. De gunstige werking zien we bij dieren ook terug in huid, vacht en verenkleed.
Als u kunt kiezen tussen dure medicijnen (met bijwerkingen) en goedkope zelf geproduceerde probiotica, die lichaamseigen stoffen produceert en de dieren echt op weg helpt. Waar kiest u dan voor?

Ook gezond voor honden. Onze Hollandse herder (Joris van 't Oude Landras) en ik.

Voor honden kunt u meer informatie en ervaringen terugvinden via Barfplaats.
Dit is overigens een van onze 2 honden, Hollandse herder Joris van 't Oude Landras. Inmiddels al weer een stuk ouder en groter dan op deze foto.

 
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu Bekijk statistieken